Tertur Arendus

Tertur Arendus MTÜ loodi 04.08.2014, ühingu liikmed on Terje Rattur ja Jaanus Rattur. Siin on: MTÜ Tertur Arendus põhikiri. Ühingu eesmärgiks on kogukonnateenuste arendamine.

  • Nimetatud ühing kasvas välja Tertur OÜ heategevate ja ühiskondlike projektide sagenemistest. MTÜ loomise tõukeks sai 2014. aasta märtsis Terturi poolt korraldatud arengukonverents Virumaa Koostöökogu piirkonnale väikeettevõtluse ja sh. turismi võimaluste osas. Seminarist võttis osa 96 inimest ja saadud tagasiside oli kinnituseks, et piirkond vajab uusi kogukonnaobjekte.
  • 2015. aasta mai lõpus korraldas MTÜ Tertur Arendus V Jõhvi Rat Race heategeva jooksu, kus iga aasta kogutakse vahendeid erinevate Ida- Virumaa valdade vähekindlustatud laste jaoks (2010 Tudulinna, 2011 Iisaku, 2013 Jõhvi, 2014 Lüganuse ja 2015 Kohtla vald).
  • 2015. Sügisel (sept- nov) korraldas Loomemajandusvaldkondi tutvustavate töötubade sarja Lüganusel. KOP kevadvooru vahenditest. Seitsmest erinevast töötoast võttis osa 25 inimest, kellest 12 olid Lüganuselt ja lisaks tuldi kohale veel 6-st erinevast vallast/ linnast. Tagasisidena sain väärtuslikku infot, et loomekastellisugust kogukonnamaja on endisesse kihelkonnakeskusesse väga vaja. Kõige rõõmustavam on see, et grupist koguni 3 inimest (1 juhendaja ja 2 osavõtjat) on kas moodustanud või moodustamas oma OÜ-d ja pannud end kirja 2016. a. kevadel algavasse EAS ja IVEKI poolt korraldatavasse mentorklubisse, kus Terje Rattur ise ka mentor on.
  • 2016. kevadtalvel toimub endiste osalejate tungival nõudmisel uus loometegvuste sari, inimesed on nõus 100% omaosalust tasuma, et saaks vaid uusi ja põnevaid tehnikaid ja oskusi omandada.
  • 2016. a. Veebruaris saabub KOP sügisvoorust taodeldud keraamikaahi, mis laseb hakata suurt nõudmist omanud saviringil tegutsema.
  • 2016. a. KOP kevadvoorust taotleti Lüganuse suveniiri tootearenduseks tulemuslikult vahendeid.
  • 2016. suve hakul korraldati VI Jõhvi Rat Race, kus joosti Toila 4 pere toetuseks, kus kasvavad terviserikkega lapsed.

Tertur Arendus järgib Vabaühenduste eetikakoodeksit.